СВОГЕ

Перлата на Адриатика - ДУБРОВНИК (хотел на Дубровнишката ривиера) - отпътуване от Своге
Продължителност
6 дни / 5 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
Своге - София – Калотина – Крушевац – Вишеград

Дати на отпътуване


Цена от: 519 лв.
Програма
Дати: 01 - 06.04.2023 г.


ПРОГРАМА:
1 ден – Отпътуване от град Своге в 03:30 ч. по маршрут : Своге - София – Калотина – Крушевац – Вишеград. Следобед пристигане в района на Вишеград. Настаняване в хотел 2/3* и свободно време. Нощувка.

2 ден – Закуска. Отпътуване за Дубровник. Към обяд пристигане в Дубровник и запознаване със забележителностите на града с местен екскурзовод. Посещаване на църквите ,,Св. Спас" и ,,Св. Влах" - светеца защитник на града, паметника Гундулич, паметника на Орландо, старинната улица, "Страдун", Францисканският манастир, фонтана ,,Онуфри" , крепостта Минчета и др. Свободно време. Настаняване в хотел красиво разположен на Дубровнишката ривиера. Вечерея. Нощувка.

3 ден – Закуска. Екскурзия до Котор и Будва / по желание /. Отпътуване за Котор и разглеждане на забележителностите на града, който е под закрилата на Юнеско. Туристическата обиколка включва: Катедралата ,,Св. Николай Чудотворец", Часовниковата кула, църквата ,,Св. Лука" и др. Свободно време и продължаване за Будва. Разглеждане на старата част на града: Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата ,,Св. Троица" и др. Свободно време. Завръщане в Дубровник. Вечеря. Нощувка.

4 ден – Закуска. Екскурзия до остров Корчула / по желание /. Това е легендарен остров, който претендира да е родно място на великия пътешественик Марко Поло.
Уникална архитектура, старини и тесни улички, крепостни стени всичко това е съхранило древните традиции и оставя в туриста незабравим спомен. Всеки има възможност да опита прясна риба и местно вино в многобройните крайбрежни заведения с красива гледка. Следобед завръщане с ферибот на континента и отправяне към полуостров Пелешац. Там се намира една от известните винарни в района, където туристите могат да дегустират местните вина. Вечерта завръщане в Дубровник. Вечеря. Нощувка.

5 ден – Закуска. Отпътуване за България. По пътя кратка почивка в древния град Цавтат, който днес е популярна туристическа дестинация. На крайбрежния булевард има много барове и ресторанти, където туристите може да се насладят на вкусотии от местната кухня. Около обяд продължаване за България. Нощен преход.

6 ден – Сутринта пристигане в Своге.

Цената включва:
 • транспорт с комфортен автобус
 • 1 междина нощувка със закуска в района на Вишеград
 • 3 нощувки в хотел 3/4* в района на Дубровнишката ривиера
 • 3 закуски и 3 вечери на блок маса
 • вътрешен басейн в хотела в Дубровник
 • медицинска застраховка
 • екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
 • туристическа такса за Дубровник - 5 €
 • панорамна обиколка на Стария град Дубровник с местен екскурзовод - 15 €
 • екскурзия до остров Корчула - 35 €
 • екскурзия до Котор и Будва - 25 €
 • горивна такса - възможно е да бъде начислена до 10 дни преди датата на тръгване.

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ 45 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ!

Цени
Дата Възрастен в двойна стая
01.04.2023 г. 519 лв.