ПИРДОП

КЛАДОВО (СЪРБИЯ) + КРУИЗ ПО ДУНАВ + ЛЕПЕНСКИ ВИР + МАЙДАНПЕК + РАЙКОВАТА ПЕЩЕРА - от Пирдоп
Продължителност
3 дни / 2 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
Пирдоп - София – Видин – Неготин - Кладово

Дати на отпътуване


База на изхранване
HB

Цена от: 339 лв.
Програма
Дата: 18 – 20.08.2023 г.
2 закуски + 2 вечери + екскурзия с корабче по Дунав

ПРОГРАМА:
1 Ден - Отпътуване в 5:30 ч. от автогара Пирдоп по маршрут: София – Видин – Неготин - Кладово. Посещаване на с. Раяц - запазило традициите на винопроизводството от преди 200 год. , като всички запазени каменни къщи днес са се превъплътили в гостоприемни механи. Дегустация на най-хубавите вина в автентична атмосфера. Продължаване към град Кладово. Настаняване в хотел Djerdap 3*. Хотелът се намира на самия бряг на река Дунав, в центъра на Кладово. Всички стаи са с изглед към Дунав. Вечеря. Нощувка.

2 Ден - Закуска. Екскурзия до Райковата пещера – най-дългата в Сърбия и една от най-красивите заради реката и скалните образования. Пещерата се намира на територията на град Майданпек, наричан още и ,,златният град” на Сърбия заради най-големият открит рудник за мед и злато в Европа. Продължаване за Лепенски вир – археологически обект където може да се видят останки от сгради, склуптори и скелети на хора съществували около 6000 г. пр.Хр. Късният следобед завръщане в Кладово. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

3 Ден - Закуска. Екскурзия с корабче /около 2 часа / до едно от най-красивите кътчета в Европа – проломът Железни врата. Отпътуване за град Неготин и Буковски манастир, запазил изключително ценни стенописи на Дева Мария с младенеца и фреска на Архангел Михаил. Камбаната на манастира е дарение от Княз Милуш Обренович – Освободител. Свободно време и продължаване за България. Пристигане в Пирдоп вечерта.

Цената включва:
  • транспорт с комфортен автобус
  • екскурзия с корабче по река Дунав
  • 2 нощувки със закуски в хотел DJERDAP 3* в Кладово /Сърбия/
  • 2 вечери в ресторанта на хотела
  • медицинска застраховка
  • екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
  • дегустация и входни такси за посещаваните обекти
  • разходи от личен характер
  • горивна такса - възможно е да бъде начислена до 10 дни преди датата на тръгване.

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ 40 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ!

Цени
Дата Възрастен в двойна стая
18.08.2023 г. 339 лв.