ПИРДОП

Почивка в Огняново - 6 дни (закуска, обяд, вечеря, спа + транспорт) - от Пирдоп
Продължителност
6 дни / 5 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
Пирдоп - Пазарджик - Велинград - Разлог - Огняново

Дати на отпътуване
08.10.2023 г.

База на изхранване
FB

Цена от: 559 лв.
Програма
Датa: 08 - 13.10.2023 г.

ПРОГРАМА:
1 ден – отпътуване от автогара Пирдоп в 9.00 по маршрут Пирдоп - Пазарджик - Велинград - Разлог – кратка почивка и продължаване за село Огняново. Настаняване. Свободно време.Вечеря. Нощувка.

2 ден. Закуска. Екскурзия/ по желание/ до град Доспат. Кратка почивка в село Долен – едно от най-красивите села в България. Град Доспат едно малко градче, опияняващо със своите величествени гори и изключително чист въздух, които зареждат с енергия и жажда за живот. За това място хората казват: „Тук въздухът не се диша, а направо се пие. Кратка почивка на яз.Доспат – най-високият в България. Посещение на Парк-музей на Родопската чешма – единствен по рода си. Завръщане в хотела.Обяд. Свободно време.Вечеря.Нощувка.

3 ден. Закуска. Екскурзия /по желание/ до село Добърско с посещение на църквата „Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат”. Продължаване към село Горно Драглище и среща с леля Дешка, където туриста тук се докосва до бита и културата на предците от този край, похапвайки от местните специалитети, приготвени от леля Дешка. Завръщане в хотела. Обяд, Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ден. Закуска. Екскурзия /по желание/ до град Гоце Делчев. Посещение на Историческия музей в който туриста се убеждава в богатото и значимо историческо минало, Вековния чинар, познат като Бай Чинар на възраст повече от 500 год., Паметникът на Гоце Делчев, Караджа паша джамия и др. Свободно време. Продължаване за село Делчево – селище, което впечатлява с възрожденския си дух и автентичност. Разходка и посещение на комплекса с 30 впечатляващи възрожденски къщи, които са част от паметниците на културата. Прекрасна е църквата „Св.успение Богородично”, датираща от 1838 г. Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

5 ден. Закуска. Екскурзия/ по желание/ до Никополис ад Нестум – най-значимото антично селище, основано през 106 г сл.Хр.от римския император Траян в чест на победата му над даките. Археологическият обект е измежду малкото запазени антични градове в България и единствен в Родопите от римския период по нашите земи. Продължаване за град Хаджидимово и посещение на Хаджидимовския манастир „Св.Георги Победоносец” – мъжки действащ манастир. Той е най-големият по долината на река Места и трети в Югоизточна България след Рилския и Роженския. В храма има смятана за чудотворна икона на Св.Георги, датирана към 1750-1800 г. Свободно време . Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време. Вечеря.Нощувка.

6 ден. Закуска. Свободно време. Обяд. Отпътуване за Пирдоп.

Цената включва:
  • транспорт с комфортен автобус
  • 5 пълни пансиона /закуска, обяд и вечеря / в хотел "Парадайс"
  • екскурзовод от фирмата

Цената не включва:
  • допълнителните екскурзии
  • входните такси за посещаваните музеи
  • горивна такса - възможно е да бъде начислена до 10 дни преди датата на тръгване.

Допълнителните екскурзии са по желание и се осъществяват при минимален брой от 25 туристи.
ПОЧИВКАТА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ПРИ 40 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ!Цени
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
08.10.2023 г. 559 лв. 759 лв.