БУРГАС

Почивка в Боровец - 6 дни (закуска, обяд, вечеря + транспорт) - от Бургас
Продължителност
6 дни / 5 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
Бургас_Пловдив_Самоков_Боровец

Дати на отпътуване
14.07.2024 г.

База на изхранване
FB

Цена от: 590 лв.
Програма
Датa: 14 - 19.07.2024 г.

Tуристически агент за град Бургас – Добринка Жекова – 0899 12 01 28

1 Ден – Отпътуване от Бургас в 7.00 от спирка “Булаир“ по маршрут: Бургас – Пловдив – Самоков – Боровец. Кратка почивка в град Самоков и възможност за обяд. Продължаване за к.к Боровец.. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 Ден – Закуска. Свободно време или екскурзия по желание до Костенския водопад, разположен на река Чавча, обявен за природна забележителност през 1974 г. Това е най-забележителната природна атракция в този район. Посещение на ферма „Щраусово забавление” в град Долна баня. Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 Ден – Закуска. Свободно време или екскурзия по желание до Овчарченския водопад – най-ниско разположения водопад в Рила – на 900 м н.в. и е с височина 39 м. Той е обявен за защитен територия през 1965 г.Продължаване за Ресиловския манастир „Покров на Пресвета Богородица” – действащ женски манастир, построен 1940 г. За неговото построяване самия цар Борис III дарява средства. В манастира има чудотворна икона на Света Богородица, донесена от Атон. Продължаване за Сапарева баня – град, известен с минералната си вода с температура 103 градуса. Гейзерът – фонтан е един от символите на града от 1957 г, когато е открита горещата вода.Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 Ден – Закуска. Свободно време или екскурзия по желание до град Самоков и посещение на девическия манастир „Покров Богородичен” – част от 100-те НТО. Стенописите в църквата са дело на Димитър и Захари Зограф. Образът на божията майка изцелява – кой от каквото е болен, физически и духовно. Манастирът често е посещаван и даряван от примата на българската естрада Лили Иванова и други известни личности. Посещение на Бельовата църква – един от най-старите храмове в Самоков, който не привлича с външния си вид, но този, който влезе вътре, остава изумен от богатата стенописна украса и красивия иконостас. Тя е паметник на културата с национално значение. Посещение на къща-музей Сарафска къща - историята на семейство Арие е богата и пъстра, и е дълбоко свързана с развитието на Самоков през XIX век. Тази къща е построена в средата на XIX век и днес е една от забележителностите на града. Завръщане в хотела. Обяд. Посещение на резиденция „Царска Бистрица”. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

5 Ден – Закуска. Свободно време или екскурзия по желание до величествената рилска обител. Рилският манастир е един от най-значимите културни паметници в България, символ на България, включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО. Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6 Ден – Закуска. Свободно време. Обяд. Отпътуване за Бургас.

Цената включва:
  • транспорт с комфортен автобус
  • 5 нощувки в хотел 4* в к.к. Боровец
  • 5 закуски, 5 обяда, 5 вечери в ресторанта на хотела
  • закрит басейн в хотела
  • екскурзовод от фирмата за целия престой

Цената не включва:
  • допълнителните екскурзии и входни такси за музеи - около 79 лв.
  • горивна такса – възможно е да бъде начислена до 10 дни преди датата на отпътуване

Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 25 човека!

ЗАБЕЛЕЖКА: Обявените цени са актуални към 01.12.2023г.

ПОЧИВКАТА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ПРИ 40 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ!

Цени
Дата Възрастен в двойна стая дете / 6-12г. Единична стая
14.07.2024 г. 590 лв. 590 лв. 840 лв.