БУРГАС

Почивка в Минерален курорт Ягода - 6 дни (закуска, обяд, вечеря + транспорт) - от Бургас
Продължителност
6 дни / 5 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
Бургас – Карнобат – Сливен – село Ягода

Дати на отпътуване


База на изхранване
FB

Цена от: 525 лв.
Програма
Дата: 13 – 18.08.2023 г.

Контакт с представител на ТА СОЛИМО за Бургас - тел. 0899 12 01 28

ПРОГРАМА:
1 Ден – Отпътуване от гр. Бургас, спирка Булаир в 8.00 ч. по маршрут: Бургас – Карнобат – Сливен – село Ягода. По пътя кратка почивка в гр. Сливен с възможност за обяд. Продължаване за село Ягода. Настаняване в хотела. Свободно време за разходка или използване на СПА центъра. Вечеря. Нощувка.

2 Ден – Закуска. Екскурзия / по желание / до Шипченския манастир „Рождество Христово”. Църквата на манастира е архитектурен шедьовър, обявена за паметник на културата от национално значение и включена в списъка на 100 – те НТО. Продължаване към тракийската гробница Голяма Косматка – едно тракийско бижу край Казанлък. Могила Голяма Косматка е една от най-големите на Балканския полуостров и една от най-впечатляващите в Долината на Тракийските царе. Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 Ден – Закуска. Екскурзия / по желание / до столицата на розата – град Казанлък. Посещение на Музея на розата – уникален в световен мащаб. В музея всеки може да си закупи розово масло, козметика, розов ликьор, сувенири и др. Посещение на Тракийската гробница – първият от българските паметници, включени в списъка на ЮНЕСКО за уникалните си стенописи. Свободно време. Завръщане в хотела.Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 Ден – Закуска. Екскурзия / по желание / до древния град Августа Траяна.Панорамна разходка сред забележителностите на древния град. Посещение на Музей „Неолитни жилища” – в него могат да се видят жилища от новокаменната епоха – 6 хил. пр.н.е те са най-добре запазените и с най-богат инвентар в Европа. Посещение на Музея на религиите – уникално култово място в центъра на Стара Загора. Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

5 Ден – Закуска. Екскурзия / по желание / до съвременната Стара Загора. Посещение на музея на бирата – единствен по рода си в България с дегустация. Посещение на Регионален исторически музей, който се помещава в модерна, съвременна сграда. Той е сред най-старите музеи в България и сред най-големите в Европа. Свободно време в града на липите. Завръщане в хотела. Обяд.Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6 Ден – Закуска. Свободно време. Обяд. Отпътуване за Бургас. Вечерта завръщане в морския град.

Цената включва:
  • транспорт с комфортен автобус
  • 5 нощувки, закуски, обяда и вечери в хотел 3* в село Ягода
  • безплатно ползване на басейна на хотела
  • екскурзовод от фирмата

Цената не включва:
  • допълнителните екскурзии /по желание/и входните такси за музеите
  • горивна такса - възможно е да бъде начислена до 10 дни преди датата на тръгване.

Допълнителните екскурзии са по желание и се осъществяват при минимален брой от 25 туристи.

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ 40 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ!

ЗАБЕЛЕЖКА: Обявените цени са актуални към 12.12.2022 г.

Цени
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая дете / 6 - 12 г.
13.08.2023 г. 525 лв. 725 лв. 525 лв.