БУРГАС

Почивка в Пампорово - 6 дни (закуска, обяд, вечеря + транспорт) - от Бургас
Продължителност
6 дни / 5 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
Бургас – Пловдив – Асеновград – Пампорово

Дати на отпътуване
04.08.2024 г.

База на изхранване
FB

Цена от: 590 лв.
Програма
Дата: 04 - 09.08.2024 г.

Контакт с представител на ТА СОЛИМО за Бургас - тел. 0899 12 01 28 (Добринка Жекова)

ПРОГРАМА:
1 Ден – Отпътуване от град Бургас – сп. Булаир в 7.00 ч по маршрут: Бургас – Пловдив – Асеновград – Пампорово. По пътя посещение на Бачковския манастир – втори по големина в България и съхраняващ чудотворната икона на Света Богородица. Свободно време и възможност за обяд. Продължаване за курортния комплекс Пампорово. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

2 Ден – Закуска. Свободно време или екскурзия / по желание/ с посещение на единствения в България Музей на боба в село Смилян – там ще научите нещо повече за това национално растение и ще видите паното от бобени зърна, с което България ще кандидатства за рекордите на Гинес. Посещение на мандра ”Милкана” с дегустация на крем с горски плодове, собствено производство, с възможност за закупуване на млечни продукти. Посещение на Агушевите конаци - най-добре запазеният феодален замък в България и замък без аналог на Балканския полуостров, разположен в село Могилица. Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 Ден – Закуска. Свободно време или екскурзия /по желание/ до град Смолян. Разглеждане на Историческия музей в града – един от най-големите в България, където ще се запознаете с историята, културата и бита на Родопите. Посещение на църквата Висарион Смоленски – втората по големина и величие в България. Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 Ден – Закуска. Свободно време или екскурзия /по желание/ до село Широка лъка – архитектурен резерват, панорамна разходка в селото: църквата „Успение Богородично”, построена само за 38 денонощия, паметниците на : гайдаря, Еказарх Стефан, Петко войвода, римските мостове, Националното училище за фолклорни изкуства и др. Продължаване за Буйновското ждрело – най-дългото в България, величествено дело на природата, пред което дъхът спира и Посещение на най-дългата пещера в Родопите – Ягодинска. Завръщaне в хотела. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

5 Ден – Закуска. Свободно време или екскурзия /по желание/ до град Чепеларе и посещение на Музея на ските, основан 1998 г. и единствен по рода си в България и Музея на родопския карст, където се проследява развитието на пещерното дело у нас. Посещение на обсерватория Рожен – един от символите на региона. Рожен е единствената в света обсерватория, на чиято територия има сграда с религиозна цел. Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6 Ден – Закуска. Свободно време или екскурзия /по желание/ до Телевизионната кула Снежанкa, разположена на едноименния връх Снежанка – символ на курорта Пампорово. Тя е част от 100-те НТО. Обяд. Отпътуване за Бургас.

БОНУС: Посещение на Манастира „Св.Панталеймон” – уникално място, дело на покръстила се мюсюлманка, приела християнското име Христина.

Цената включва:
  • транспорт с комфортен автобус
  • 5 нощувки, закуски, обеди и вечери в 4* хотел в к.к Пампорово
  • безплатно ползване на басейна
  • екскурзовод от фирмата

В цената не е включено:
  • допълнителните екскурзии и входни такси за посещаваните обекти около 85 лв.
  • горивна такса – възможно е да бъде начислена до 10 дни преди датата на отпътуване

Допълнителните екскурзии са по желание и се осъществяват при минимален брой от 25 туристи.

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ 40 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ!

Цени
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Дете / 6-12 г.
04.08.2024 г. 590 лв. 840 лв. 590 лв.