БУРГАС

Сръбска приказка и круиз по река Дунав - от Бургас
Продължителност
6 дни / 5 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
Бургас - София – Калотина – Ниш

Дати на отпътуване
16.08.2024 г.

Цена от: 790 лв.
Програма
Дата: 16 - 21.08.2024г.

МАНАСТИР БУКОВО - КЛАДОВО – МАЙДАНПЕК – ЛЕПЕНСКИ ВИР – ПРОЛОМ ЖЕЛЕЗНИ ВРАТА – БЕЛГРАД – СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ – НОВИ САД

Tуристически агент за град Бургас – Добринка Жекова – 0899 12 01 28

ПРОГРАМА:
1 Ден – Отпътуване в 4.00 ч. от град Бургас – сп. Булаир по маршрут: Бургас - София – ГКПП Калотина – Княжевац – Зайчар – Неготин – Кладово. По пътя посещение на манастира Буково, строен края на 13 – ти и началото на 14 – ти век. От 1994 г е действащ мъжки манастир. Винарството винаги е било основна част от стопанството на манастира. Продължаване за град Кладово – разположен на брега на река Дунав. Настаняване в хотела. Вечеря.Нощувка.

2 Ден – Закуска. Екскурзия по желание до град Майданпек – тук се намира най-голямата медна мина в Османската империя и най-големия открит рудник за мед, злато и сребро в Европа. Посещение на Райковата пещера – една от най-големите и красиви пещери в Сърбия. Продължаване за Лепенски вир – уникален съвременен музей, който дава представа за праисторическата култура. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 Ден – Закуска. Екскурзия с корабче по река Дунав в пролома Железни врата – най-дългата речна клисура в Европа с уникална природна красота и забележителни исторически паметници. Около обяд завръщане в Кладово. Възможност за обяд и Продължаване за Белград. По пътя разглеждане на Голубачката крепост – средновековна крепост на брега на Дунав. От 803 до 1018 г и от 1193 до 1257 г тя и района са били част от Първото българско царство. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

4 Ден – Закуска. Екскурзия по желание – пешеходна и с автобуса в град Белград – столицата на Р.Сърбия. Посещение на крепостта Калемегдан – мястото където В. Левски прави лъвския скок, Църквата Свети Сава – най-големия християнски храм на Балканите и в Европа с уникални мозайки.Разходка с корабче по реките Сава и Дунав. Свободно време. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 Ден – Закуска. Екскурзия по желание до град Нови сад – един от най-красивите градове в Сърбия, частица от Западна Европа на Балканите. Това е вторият по големина град в Сърбия и център на област Войводина – житницата на Р. Сърбия. Посещение на Сремски Карловци – много стар град – център на сръбската духовност и винопроизводство. Посещение на винарска изба. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 Ден – Закуска. Отпътуване за България. Кратка почивка в Ниш и продължаване за Бургас.

Цената включва:
 • транспорт с комфортен автобус
 • екскурзия с корабче по река Дунав в пролома Железни врата
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел DJERDAP 3* в Кладово/Сърбия/
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел N в Белград
 • медицинска застраховка
 • екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
 • местен екскурзовод в Белград и Нови сад
 • допълнителните екскурзии
 • входните такси за посещаваните обекти
 • корабчето по Сава и Дунав
 • разходи от личен характер
 • горивна такса – възможно е да бъде начислена до 10 дни преди датата на отпътуване

ЗАБЕЛЕЖКА: Обявените цени са актуални към 01.12.2023г.

ЕКСУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ 45 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ!

Цени
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
16.08.2024 г. 790 лв. 1060 лв.