Специални предложения

Загреб - Плитвички езера - Езерото Блед
Продължителност
4 дни / 3 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
София – Белград – Загреб

Дати на отпътуване
08.05.2024 г.

Цена от: 569 лв.
Програма
Дата: 08 - 11.05.2024 г. - има места
има 1 жена за комбинация

ПРОГРАМА:
1 Ден – Отпътуване в 6.00 ч. от град София, автогара Сердика (между Централна ЖП гара и Централна автогара) по маршрут София – Белград – Загреб. Разглеждане на столицата Загреб с местен екскурзовод: централният площад Бен Йелачич, старият град с църквата „Св. Марк”, чийто покрив е украсен с пано, на което са изобразени герба на Загреб и Хабсбургското хърватско кралство, Катедралата „Света Богородица” от 13 век, построена през 1827 г. Това е най-високата сграда в града и републиката и най-посещаваният обект в столицата и др. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 Ден – Закуска. Отпътуване за Национален парк Плитвички езера – най-старият природен парк в Югоизточна Европа и най-големият на територията на Република Хърватска. От 1979 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО. На площ от около 29 000 хка са разположени 16 красиви планински езера и много водопади. Паркът се разглежда пеша, с корабче и влакче. Свободно време. Завръщане в Загреб. Нощувка.

3 Ден – Закуска. Отпътуване за Словения и езерото Блед. Разходка с лодка по езерото Блед – малкото съкровище на малката Словения, по средата на което се намира и единствения остров в страната. Разглеждане на Бледския замък от 16 век, който е „кацнал” на скала, от която се разкрива великолепна гледка към курорта и провинцията. Свободно време. Завръщане в Загреб. Нощувка.

4 Ден – Закуска. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в София.


Цената включва:
  • транспорт с комфортен автобус,
  • 3 нощувки със закуски в хотел по програма
  • медицинска застраховка
  • екскурзоводско обслужване по целия маршрут.

Цената не включва:
  • входна такса за посещаваните обекти
  • екскурзоводски беседи
  • горивна такса – възможно е да бъде начислена до 10 дни преди датата на тръгване

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ МИНИМУМ 45 ТУРИСТИ !Цени
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
08.05.2024 г. 569 лв. 749 лв.