Специални предложения

АЛЕКСАНДРОВСКА ГРОБНИЦА - ВИНАРНА МЕЗЕК - ГРОБНИЦА МЕЗЕК - ХАСКОВО
Продължителност
2 дни / 1 нощувка

Транспорт
Автобус

Маршрут
София – Пловдив – Хасково

Дати на отпътуване
30.10.2021 г.

База на изхранване
BB

Цена от: 99 лв.
Програма
Дата: 30 - 31.10.2021 г.

ПРОГРАМА:
1 Ден – отпътуване в 7:00 ч. от стад.Васил Левски по маршрут: София – Пловдив – Хасково. Посещение на Александровската гробница и Музей на тракийското изкуство при село Александрово. Разглеждане на Узунджовската църква – един от най-мистериозните храмове по нашите земи, най-голямата селска църква, с уникален иконостас.
Туристическа обиколка и посещение на забележителностите на град Хасково: паметника – часовник, построен по повод 1000 г. от основаването на града, Статуята на Дева Мария, открит 2003 г. и с внушителните си размери номиниран за книгата на рекордите на Гинес през 2004 г, както и камбанарията с внушителни размери и незабравима гледка към гр. Хасково, Драматичния театър “Иван Димов” и др. Настаняване в хотел в Хасково. Нощувка.

2 Ден – Закуска. Посещение на тракийската куполна гробница в Мезек – една от най-големите и внушителни куполни гробници в Тракия – 4 в пр.н.е. и запазена в оригиналния си вид и византийската крепост край Мезек – една от най-добре запазените средновековни крепости по нашите земи и най-запазеното отбранително съоръжение в Родопите. Посещение на винарска изба Мезек. Вечерта завръщане в столицата.


Цената включва:
  • транспорт с комфортен автобус
  • нощувка със закуска в хотел 3*
  • екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва:
  • входни такси за посещаваните обекти

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ 40 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ !

Цени
Дата Възрастен в двойна стая Възрастен в тройна стая Единична стая
30.10.2021 г. 99 лв. 99 лв. 129 лв.