Специални предложения

Почивка на Адриатическата ривиера - град Неум 55+ (без нощен преход)
Продължителност
7 дни / 6 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
Сараево - Мостар - Неум - о.Корчула - Междугорие - Благай - Вишергад

Дати на отпътуване
06.05.2023 г.

Цена от: 729 лв.
Програма
ДАТИ: 06-12.05.2023 г.

ПРОГРАМА:
1 Ден – Отпътуване от София стадион „Васил Левски” в 05.00 ч. по маршрут: София – Ниш – Крушевац – Кралево – Вишеград – Сараево. Пристигане в столицата на Босна и Херцеговина - Сараево. Настаняване. Нощувка.

2 Ден – Закуска. Панорамна обиколка на забележителностите на столицата и най-големият град на Босна и Херцеговина- Сараево, известен като жив музей на историята. Разглеждане на Старият град с малките калдъръмени улички между магазинчета, работилници и ресторанти, Латинския мост, Инат къща и др.. Отпътуване за гр.Неум красиво разположен на Адриатическата ривиера. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

3 Ден – Закуска.Свободно време или екскурзия / по желание / до Мостар и Благай - свещеното място за дервишите, които построяват своя манастир през 16 век. Той е разположен в скалите над извора на р. Буна и е най красивото кътче в цяла Босна и Херцеговина. Продължаване за Мостар– един от най-забележителните градове, разположен по двата бряга на реката Неретва. Сред най-големите му забележителности е Стари мост, част от световното и културно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на Стария град. Свободно време. Завръщане в хотела.Вечеря. Нощувка.

4 Ден – Закуска. Свободно време или екскурзия /по желание / до Хърватския остров Корчула , който претендира да е родно място на великия пътешественик Марко Поло. Уникална архитектура, старини и тесни улички, крепостни стени всичко това е съхранило древните традиции и оставя незабравим спомен. Следобед завръщане с ферибот на континента и отправяне към полуостров Пелешац. Там се намира една от известните винарни в района където могат да се дегустират местните вина. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 Ден – Закуска. Свободно време или екскурзия / по желание / до Междугорие, най-големия духовен център в цяла Босна. През 1981 г. шест деца от планинското селце съобщават, че пред тях се е появил образът на Дева Мария. Оттогава мястото се превръща в обект за поклонения. Твърди се, че Божията майка продължава да се явява в Меджугорие и да дава напътствия на човечеството. Отпътуване за архитектурният резерват Почител – в града са запазени много забележителни исторически ценности: средновековната крепост; джамията Шишман Ибрахим Паша от XVI век – един от най-добрите образци на класическа ислямска куполна джамия в Босна и Херцеговина. Завръщане в Неум. Вечеря. Нощувка.

6 Ден – Закуска. Отпътуване от Неум. Пристигане в Пожега. Настаняване. Нощувка.

7 Ден – Закуска. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в Столицата.

Цената включва :
 • Транспорт с комфортен автобус
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Сараево
 • 4 нощувки със закуски и вечеря в хотел 3*/4* в Неум
 • 4 вечери в ресторанта на хотела
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Пожега
 • Медицинска застраховка
 • Екскурзовод по целия маршрут

Цената не включва:
 • Екскурзия до град Мостар и Благай - 30 euro
 • Екскурзия до о.Корчула - 35 euro
 • Екскурзия до Междугорие и Почител - 25 euro
 • Панорамна обиколка на Сараево - 10 euro
 • Горивна такса - възможно е да бъде начислена до 10 дни преди датата на тръгване.

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ 45 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ!

Цени
Дата Възрастен в двойна стая
06.05.2023 г. 729 лв.