ЕКСКУРЗИИ В ЧУЖБИНА

ВЕНЕЦИЯТА НА ИЗТОКА - ТЕКИРДАГ, ЕСКИШЕХИР, БУРСА
Продължителност
5 дни / 4 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
София – Свиленград – Одрин – Текирдаг

Дати на отпътуване
04.11.2024 г.

Цена от: 569 лв.
Програма
Дата: 04 -08.11.2024 г.

ПРОГРАМА:
1 ден – Отпътуване от автогара Сердика в 6.00 по маршрут: София – Свиленград – Одрин – Текирдаг. Около обяд пристигане в града, разположен на брега на Мраморно море.Време за пазар / четвъртък е пазарния ден в града /. Посещение на търговски център Текира. Разглеждане на забележителностите на Текирдаг – един от най-старите градове в Мраморноморския регион – Часовниковата кула, Джамията Рустем паша – дело на Мимар Синан, Хамама, Римските бани, Паркът Мир и Свобода и др. Настаняване. Нощувка.

2 ден – Закуска. Отпътуване за Ескишехир – Турската Венеция. Разходка с корабче по каналите на река Порсук в града. Посещение на стария дървен пазар „Одунпазаръ”, включен в списъка на ЮНЕСКО. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден – Закуска. Един ден в града на „бялото злато”. Сред най-атрактивните работилници определено са тези за изработка на „люлеташи“ (сепиолит). Белият минерал е известен още като бялото злато на Ескишехир, защото едно време целият квартал се е издържал от майсторската направа на лули, табли и комплекти за шах с мекият минерал. Ескишехир е модерен град, съхранил своите исторически забележителности. Посещение на Парка Сазова, където се намира Замъка на приказките, Музей на подводния свят и др. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ден – Закуска. Отпътуване за Бурса – първата столица на Османската империя, разположена в подножието на планината Улудаг – най-известния зимен спортен център в Турция. Бурса се намира на пътя на коприната. Най-известната забележителност, свързана с коприната е „Каза хан”, който от 1490 г е център за търговия с коприна. Разглеждане на забележителностите на града – Зелената джамия, Улу джамия и др. Разходка в Капалъ чарши – една от най-добрите търговски зони в света. Бурса – център на копринената индустрия. Добре развита текстилна промишленост. Свободно време за пазар – Бурса е известен като богат шопинг център. В града има огромни търговски комплекси и десетки луксозни маркови магазини. Свободно време. Нощувка.

5 ден – Закуска. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в София.

В цената е включено:
  • транспорт с комфортен автобус
  • 4 нощувки със закуски
  • 2 вечери в Ескишехир
  • екскурзовод от фирмата
  • медицинска застраховка

В цената не е включено:
  • входни такси за посещавани обекти
  • корабче
  • местни екскурзоводи
  • горивна такса – възможно е да бъде начислена до 10 дни преди датата на отпътуване

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ 40 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ!

Цени
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
04.11.2024 г. 569 лв. 829 лв.