ЕКСКУРЗИИ В БЪЛГАРИЯ

ЧИПРОВЦИ – ЛЮЛКА НА БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ, ЛОПУШАНСКИ МАНАСТИР И БЕРКОВИЦА
Продължителност
1 ден

Транспорт
Автобус

Маршрут
София – Петрохан – с. Г.Дамяново

Дати на отпътуване


Цена от: 49 лв.
Програма
Дата: 25.05.2024 г.

ПРОГРАМА:
Отпътуване в 7.00 ч. от град София, автогара Сердика (между Централна ЖП гара и Централна автогара) по маршрут: София – Петрохан – с.Г.Дамяново. Посещение на Лопушански манастир “Св.Йоан Кръстител” – действащ мъжки манастир, основан през 11 век. Това е един изключително красив манастир, който зад високите каменни стени пази много история, много мощи, 2 чудотворни икони на света Богородица и една уникална икона на Исус Христос. Иконостасът на църквата е шедьовър на Възрожденската дърворезба у нас и най-красивия в Северна България.
Продължаване за град Чипровци – малко, китно градче с невероятна автентична атмосфера. Тук времето сякаш е забавило ход. Посещение на Историческия музей, който е събрал цялата история и култура на този край – люлка на българското образование. Тук се намира и най-голямата изложба на Чипровски килими, които вече са включени в Списъка на ЮНЕСКО.
Завръщане в Берковица. Панорамна обиколка на забележителностите на красивото старопланинско градче. Свободно време и възможност за обяд. Завръщане в София.

Цената включва :
  • транспорт с комфортен автобус
  • екскурзовод по целия маршрут

Цената не включва:
  • входни такси на посещаваните обекти
  • разходи от личен характер
  • горивна такса – възможно е да бъде начислена до 10 дни преди датата на отпътуване

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ПРИ 40 ТУРИСТИ!


Цени
Дата Цена
25.05.2024 г. 49 лв.