ЕКСКУРЗИИ В БЪЛГАРИЯ

СТРЕЛЧА – ЛЕКОВИТИ ВОДИ, ГЕРОИЧНА ИСТОРИЯ, УХАНИЕ НА РОЗИ
Продължителност
1 ден

Транспорт
Автобус

Маршрут
София – Панагюрище – Стрелча

Цена от: 30 лв.
Програма
Дата: 25.07.2020 г.

1 Ден - Отпътуване от София, стадион ”Васил Левски” в 7:00 ч. по маршрут: София – Панагюрище – Стрелча. Пристигаме в Стрелча - китно градче в Средна гора, в благодатна земя на минерални извори, розови полета, красива природа и скални мистерии наоколо.

Посещение на Жаба могила – само на няколко километра от Стрелча се намира уникален тракийски култов комплекс – хероон, състоящ се от гробница мавзолей и светилище храм. Една от големите археологически сензации и първо откритие на големия Георги Китов.

Посещение на величествения Храм-паметник "Св. Архангел Михаил" - храмът впечатлява и респектира със забележителна архитектура, каменни зидове, прекрасни вътрешни квадратни и кръгли колони, забележителни икони и прекрасни дълбоко релефни дърворезби на олтара и архирейския трон.

Разглеждане на Историческия музей, който представя богатата археология и история на района. Експозициите на музея са разположени в къща, специално строена за музей по прототип на къщата на чорбаджи Нешо Грозев. Изложените експонати са обособени в три отдела: „Археология”, „Българските земи XV-XIX век” и „Художествен”. Музеят запознава посетителя с историята и забележителните находки, открити в Жаба могила.

Разходка в Парка на миниатюрите, изграден по европейска програма. който представя част от културно-историческото наследство на България. Макетите се намират в специално изграден парков комплекс. Ще разгледаме умалените макети на Мадарския конник, Боянската църква, Асеновата крепост, Паметника Шипка, Дяволския мост, Жаба могила, Скалните образувания, разположени северно от Стрелча – Скумсале, Кулата и Качулата.

Свободно време. Отпътуване за София. Пристигане вечерта.

Цената включва:
  • транспорт с комфортен автобус
  • екскурзовод по целия маршрут

Цената не включва:
  • входни такси за посещаваните обекти
  • разходи от личен характер

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ 40 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ!