СВОГЕ

Почивка в Китен (хотел Китен палас) закуска, обяд, вечеря + транспорт - от Своге
Продължителност
6 дни / 5 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
Своге - София - Пловдив - Бургас - Китен

Дати на отпътуване


База на изхранване
FB

Цена от: 439
Програма
ДАТИ: 25 - 30.06.2023 г. / 01 - 06.09.2023 г.

Контакт с представител на ТА СОЛИМО за Своге - тел. 0877 88 58 39

ПРОГРАМА:
1 Ден – Отпътуване в 5:30 ч. от Своге по маршрут: Своге - София - Пловдив – Чирпан – Бургас – Китен. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 Ден – Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до замъка в Равадиново „Влюбен във вятъра”. Този замък е осъществена детска мечта на неговия автор. Това е една уникална атракция, не само за България. Тук всеки се потапя в приказния разкош на един замък от детските приказки. Свободно време за разходка и снимки в градините на замъка. Завръщане в хотела. Обяд. Вечеря. Нощувка.

3 Ден - Закуска. Свободно време или по желание екскурзия с кораб по крайбрежието на град Созопол – най-старият град по българското Черноморие и един от най-старите български градове. Със своето културно-историческо минало, със запазената си архитектура от 18-19 век, със своите плажове и ежегодните празници на изкуствата „Аполония” Созопол привлича днес множество туристи. Разходка в Созополския залив - о. Св.Иван, о.Св.Петър, о. Св. Кирик и Юлита,Старият и Новият град, архитектурно-исторически комплекс „Южна крепостна стена и кула” (отвън). Разглеждане на комплекса с местен екскурзовод (отвътре).Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 Ден – Закуска. Свободно време или по желание: екскурзия до Малко Търново – разположен в централната част на Странджа планина, наследник на древно тракийско селище. Посещение на Историческия музей - създаден 1983 г., той обхваща 4 странджански възрожденски къщи, в които се представя материалната и духовна култура на местното население от периода 10-9 в. пр.н.е. до наши дни. Продължаване за село Бръшлян – перлата на Странджанския край, увековечено в химна на Странджа планина. От 1982 г. селото е обявено за архитектурен и исторически резерват, като в него са запазени автентични къщи, характерни за Странджа от 18-19 век. Смята се, че най-старата къща е строена през 17 век. Ще се насладите на фолклорните изпълнения на бръшлянските баби в „Странджанската седянка” и игрите „Филек” – обичай, характерен само за Странджа. Възможност за закупуване на уникалния Странджански манов мед - еликсир на живота, богат на микроелементи и антиоксиданти.
Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

5 Ден – Закуска. Свободно време или по желание: екскурзия до Царево с посещение на Историческия музей, който опазва и популяризира наследството на Крайморска Странджа. Той е един от 100-те НТО. Посещение на църквата „Св. Успение Богородично” – една от най-красивите църкви по Българското Черноморие, емблематична за град Царево. Кратка пауза на границата България – Турция, на река Резовска. Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време или екскурзия до Бегликташ. Според езотериците Бегликташ сбъдва всякакви желания. Според тях светилището край Приморско е един от комуникационните центрове с Космоса. Достатъчно е човек да отиде там и да си пожелае нещо, което много иска. Задължително условие е да вярва, че мечтата ще се сбъдне и помислите му да са чисти.Завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6 Ден – Закуска. Свободно време. Обяд. Отпътуване за Своге.

Цената включва:
  • транспорт с комфортен автобус
  • 5 нощувки със закуска, обяд и вечеря в 3* хотел с басейн
  • екскурзовод от агенцията по време на цялата екскурзия

Цената не включва:
  • допълнителни екскурзии
Допълнителните екскурзии са по желание и се осъществяват при минимален брой от 25 туристи.

Забележка: Часът на отпътуване е ориентировъчен. Окончателно се уточнява 10 дни преди датата на тръгване.

ПОЧИВКАТА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ПРИ 40 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ!

Цени
Дата Възрастен в двойна стая Дете / 6-12 г.
25.06.2023 г. 439 439
01.09.2023 г. 459 459