ПИРДОП

Почивка в Банско - 6 дни (закуска, обяд, вечеря + транспорт) - отпътуване от Пирдоп
Продължителност
6 дни / 5 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
Пирдоп - София - Симитли - Разлог - Банско

Дати на отпътуване


База на изхранване
FB

Цена от: 279 лв.
Програма
Дати: 12 - 17.07.2020 г.

ПРОГРАМА:
1 ден – Отпътуване от автогара Пирдоп в 6:30 ч. по маршрут Пирдоп - София - Симитли - Разлог - Банско. По пътя кратка почивка в Благоевград. Разглеждане на стария квартал ”Вароша” и посещение на Историческия музей /по желание/. Продължаване за град Банско. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 ден – Закуска. Екскурзия до селo Добърско и посещение на църквата “Св.Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат”, където през 1014 г. се заселват ослепените Самуилови войници и където са намерили облекчение от лековитата вода от аязмото в двора на църквата. Тя е част от 100-те национални туристически обекта и е под защитата на ЮНЕСКО. Завръщане в град Банско и запознаване със забележителностите на града. Посещение на родната къща на Неофит Рилски (Бенината къща), запазена в първоначалният си вид, Веляновата къща – паметник от епохата на Възраждането, една от най-красивите къщи, с богата стенописна украса и дърворезба (ако е отворена), ако не – къщата-музей на Вапцаров, Паметника на Отец Паисий Хилендарски в центъра на града. Разглеждане на църквата “Света Троица” – най-голямата и най-богатата в Пиринския край, завършена през 1835 г. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден – Закуска. Отпътуване за южната ни съседка Гърция. Разглеждане на пещерата Ангитис, забележителна с пещерните си образувания в различни цветове и реката, която минава през пещерата. Посещаване на град Драма и неговите забележителности. Завръщане в Банско. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ден – Закуска. Екскурзия до х. Безбог и Безбожкото езеро. Мястото е лесно достъпно, поради седалковия лифт, който свързва хижите Гоце Делчев и Безбог. Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време. Вечеря.Нощувка.

5 ден – Закуска. Екскурзия до село Ковачевица – архитектурен резерват, запазил облика си на отминалите славни времена. Със своята неповторима архитектура, приятна атмосфера и невероятни гледки е притегателен център за много туристи. Разглеждане и на село Лещен – един от най-привлекателните и автентични курорти за селски туризъм в България. Завръщане в Банско. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6 ден – Закуска. Свободно време. Обяд. Напускане на хотела. Завръщане в Пирдоп.

Цената включва:
  • транспорт с комфортен автобус
  • 5 нощувки със закуски, обяди и вечери в хотел 4*
  • безплатно ползване на басейн

Цената не включва:
  • допълнителните екскурзии
  • входните такси за музеите

ПОЧИВКАТА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ПРИ 40 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ !

Цени
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
12.07.2020 г. 279 лв. 399 лв.