ИХТИМАН

Почивка в Сандански - 6 дни (закуска, обяд, вечеря, спа + транспорт) - от Ихтиман
Продължителност
6 дни / 5 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
Ихтиман - София - Благоевград - Сандански

Дати на отпътуване
29.10.2023 г.

База на изхранване
FB

Цена от: 439 лв.
Програма
ДАТА: 29.10 - 03.11.2023 г.

Контакт с представител на ТА СОЛИМО за Ихтиман - тел. 0887 154 214

ПРОГРАМА:
1 Ден – Отпътуване от град Ихтиман в 7:30 ч. по маршрут: София – Благоевград – Сандански. По пътя кратка почивка в Благоевград. Разглеждане на стария квартал ”Вароша” и посещение на Историческия музей /по желание/. Продължаване за Сандански. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

2 Ден –Закуска. Екскурзия по желание до местността Рупите – разглеждане на църквата „Св.Петка” и гроба на баба Ванга. Продължаване за „Хераклея Синтика“ - античен град, населяван от тракийското племе синти. В Хераклея Синтика всичко, което ще видите е такова, каквото са го оставили древните му обитатели. Откритията само се укрепват и консервират. Това означава, че кракът ви може да стъпи на уличен камък на възраст от 2300 г. Продължаване за град Петрич и разглеждане на Петричкия манастир ,,Св. Петка”, известен с уникалната чешма с летящата Св.Петка и интересната история на светата обител. Завръщане в Сандански. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 Ден – Закуска. Свободно време или /по желание/ Екскурзия до един от най-малките и най-стари градове в България Мелник и разглеждане на неговите забележителности, като музеят на виното и др. Продължаване за село Рожен и разглеждане на Роженския манастир ,,Рождество Богородично", съхраняващ чудотворната икона на Света Богородица. Завръщане в Сандански. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 Ден – Закуска. Свободно време или /по желание/ Екскурзия до с.Златолист с посещение на църквата ,,Св. Георги”, където е живяла предшественичката на Ванга - Преподобна Стойна. Продължаваме за винарна Вила Мелник, където ще проследим пътя на виното и ще завършим с чаша вълшебен еликсир. Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

5 Ден – Закуска. Свободно време или /по желание/ Екскурзия до Национален парк-музей „Самуилова крепост”, мястото на което са ослепени храбрите Самуилови войници. Продължаване за град Петрич и разглеждане на къща-музей Ванга. Свободно време за разходка и пазар. Завръщане в Сандански.Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6 Ден – Закуска. Свободно време. Обяд. Отпътуване за Ихтиман.

Цената включва:
  • транспорт с комфортен автобус
  • 5 пълни пансиона / закуска, обяд и вечеря / в 3* хотел
  • екскурзовод от фирмата

Цената не включва:
  • допълнителните екскурзии
  • горивна такса – възможно е да бъде начислена до 10 дни преди датата на отпътуване


Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 25 човека!

ПОЧИВКАТА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ПРИ 40 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ!


Цени
Дата Възрастен в двойна стая Дете / 6-12 г.
29.10.2023 г. 439 лв. 439 лв.