БУРГАС

Почивка в Хисаря - 6 дни (закуска, обяд, вечеря, спа + транспорт) - от Бургас
Продължителност
6 дни / 5 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
Бургас - Пловдив - с.Труд - Хисаря

Дати на отпътуване


База на изхранване
FB

Цена от: 495 лв.
Програма
Дата: 04 - 09.06.2023 г.

Контакт с представител на ТА СОЛИМО за Бургас - тел. 0899 12 01 28

ПРОГРАМА:
1 Ден – Отпътуване от град Бургас , сп. Булаир в 8:00 ч по маршрут: Бургас - Пловдив – Хисаря. Пристигане в град Хисаря и запознаване със забележителностите на града. Панорамна обиколка с местен екскурзовод и разглеждане на забележителностите: Хисарската крепост – една от най-добре съхранилите се на Балканския полуостров, Банския комплекс, Античния римски град Диоклецианопол и др. Свободно време и възможност за обяд. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 Ден – Закуска. Екскурзия /по желание / до Старосел и посещаване на тракийски култов комплекс Четиньова могила, открит 2000 г. – групов археологически паметник на културата. Това е най-големият открит досега тракийски царски комплекс с мавзолей, датиран от края на 5 - ти и началото на 4 - ти век пр.н.е. Посещение на винарска изба Старосел - разходка по технологичния път на производство на виното с възможност за закупуване на вино от магазина на комплекса. Завръщане в Хисаря. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 Ден – Закуска. Екскурзия /по желание/ до град Панагюрище с посещение на Историческия музей с оригинални реликви, свързани с героичната епопея от Април 1876 г. Разглеждане на залата със Златното съкровище. Мемориален комплекс „Априлци”. Свободно време в центъра на града. Посещение на фирмения магазин на фабрика Яна за хавлиени изделия. Завръщане в Хисаря. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 Ден – Закуска. Екскурзия/по желание/ до град Карлово с разглеждане на старата част на града: църквата „Св. Никола”, в двора на която се намира гроба на майката на Левски Гина Кунчева, Паметникът на Страшното, Паметникът на В. Левски, църквата „Света Богородица”, чиито стенописи са дело на Станислав Доспевски. Посещение на Патевата къща. Посещение на Бухаловия хан, превърнат в Етнографски музей – кратка почивка на кафе, варено на пясък и сладко от рози. Продължаване за водопада Сучурум - един от малкото, разположен в пределите на града. Завръщане в Хисаря. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

5 Ден – Закуска. Екскурзия /по желание/ до Калофер с посещение на Къща-музей Христо Ботев, където се съхраняват материали за живота и дейността на великия син на България. Продължаване за щраусовата ферма „4 сезона” и дегустация на крем карамел, приготвен с щраусови яйца. Разглеждане на комплекс Дамасцена – уникално място от което на никой не му се тръгва. Възможност за закупуване на продукти с розово масло. Завръщане в Хисаря. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6 Ден – Закуска. Свободно време. Обяд. Отпътуване за Бургас.


Цената включва:
  • транспорт с комфортен автобус
  • 5 нощувки, закуски, обеди и вечери в семеен хотел Албена
  • екскурзовод от фирмата
  • ползване на минерален басейн в хотела

Цената не включва:
  • допълнителни екскурзии и входни такси за посещаваните музеи
  • горивна такса - възможно е да бъде начислена до 10 дни преди датата на тръгване.

ЗАБЕЛЕЖКА: Обявените цени са актуални към 12.12.2022 г.

Допълнителните екскурзии са по желание и се осъществяват при минимален брой от 25 туристи.

ПОЧИВКАТА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ПРИ 45 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ!

Цени
Дата Възрастен в двойна стая дете / 6 -12 г.
04.06.2023 г. 495 лв. 495 лв.