Специални предложения

Старите столици на България с посещение на спектакъла ,,Звук и светлина" във В.Търново
Продължителност
3 дни / 2 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
София - Плиска - Преслав - Мадара - Шумен - Велико Търново

Дати на отпътуване


База на изхранване
BB

Цена от: 199 лв.
Програма
Дати: - 06 - 08.05.2023 г. - има жена за комбинация

ПРОГРАМА:
1 Ден – Отпътуване от град София в 7.00 ч. от стадион В. Левски по маршрут: София – Велико Търново. Разглеждане на забележителностите на старата българска столица – църквата „Свети 40 мъченици”, Паметникът „Асеневци”, Паметникът Майка България, Къщата с маймунката, Хан Хаджи Николии, Крепостта „Царевец”, Самоводската чаршия др.Настаняване в хотел. Свободно време. Вечерта посещение на „Звук и светлина”. Нощувка.

2 Ден – Закуска. Продължаване за Велики Преслав. Посещение на Националният историческо-археологически резерват и музей в гр. Преслав, включен в списъка на 100-те НТО. Продължаване за гр. Шумен. Посещение на архитектурният комплекс „Създатели на българската държава”, известен още като „1300 години България”, посветен на 1300 – годишнината от създаването на българската държава. Посещение на Регионалният исторически музей в Шумен. Шуменският музей притежава едни от най-големите и най-стойностни колекции в страната, в това число колекции въоръжение, накити, старопечатни книги, икони и църковна утвар, етнографски колекции, колекция филмови афиши и т.н. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

3 Ден – Закуска. Разглеждане на Национален историко-археологически резерват „Плиска” – първата столица на България и люлка на днешната българска държава. Продължаване към Национален историко-археологически резерват „Мадара” с уникален скален релеф, известен като Мадарския конник. Скалният релеф е единствен по рода си в Европа. През 1979 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО като паметник със световно значение, а през 2008 г. е обявен за Глобален символ на България. Посещение на Двора на Кирилицата. Дворът на кирилицата напомня за царственото място, където най-значимите исторически личности определят с кирилското слово духовния път на много националности и култури. Всеки посетител тук усеща духа на миналото, неговото величие и се изпълва с гордост, че, познавайки кирилските букви, той е част от културното наследство, създадено на това свещено място. Дворът на кирилицата е мястото, където кирилските букви се завръщат у дома, след като са дарили светлина и познание на една значителна част от човечеството.

Цената включва:
  • транспорт с комфортен автобус
  • 2 нощувки със закуски в хотели 2/3*
  • екскурзовод по целия маршрут

Цената не включва:
  • входни такси за посещаваните обекти
  • разходи от личен характер
  • горивна такса – възможно е да бъде начислена до 10 дни преди датата на отпътуване

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ 40 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ!


Цени
Дата Възрастен в двойна стая Възрастен в тройна стая
03.03.2023 г. 199 лв. 199 лв.
06.05.2023 г. 199 лв. 199 лв.