Специални предложения

Гергьовден: Златоград - Кърджали - Ардино - Скални ниши - Дяволският мост
Продължителност
3 дни / 2 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
София - Пловдив - Поповица - Кърджали

Дати на отпътуване


База на изхранване
BB

Цена от: 139 лв.
Програма
Въжен мост ,,Лисиците – скални ниши и Дяволски мост - Ардино
Манастир ,,Св. Йоан Предтеча”
Родопският дух на Златоград

Дата: 06 - 08.05.2022 г.

ПРОГРАМА:
1 Ден - Отпътуване от София в 7.00 /стадион Васил Левски / по маршрут: София – Пловдив – Поповица - Кърджали. Посещаване на най-дългия въжен мост в България /ЛИСИЦИТЕ/– 260 метра, изграден в най-тясната част на язовир ,,Студен кладенец” и единствената връзка до село Лисиците /20 мин. пешеходно разстояние от паркинга/. Районът е изключително красив, а времето сякаш е спряло. Посещаване и на Средновековния манастир Св. Йоан Предтеча в Кърджали, който е бил част от средновековният комплекс Св. Йоан Продром, за това свидетелстват уникални находки, намерени в храма и около него. Настаняване в хотел в гр. Кърджали. Свободно време. Нощувка.

2 Ден –Закуска. Отпътуване към Златоград. Включване в празника ,,Златоградско чеверме”, където градът на Дельо ще е завладян от родопският фолклор – гайдите, традиционите носии, музиката и невероятните гозби. /Ако пандемичната обстановка не позволява провеждането на фестивала, се разглеждат забележителностите на града./ Свободно време. Завръщане в Кърджали. Нощувка.

3 Ден –Закуска. Отпътуване към град Ардино, разположен на границата м/у Източните и Западните Родопи. Посещаване на две от най-интересните забележителности на града. Дяволският мост – наименованието идва от отражението на моста във водата, което се свързва с лицето на дявола с отворена уста. Много са легендите за това място, което се е запазило и до днес от 1518 год. Посещаване на скално-култовият комплекс ,,Орлови скали” - едно от емблематичните места, пазещо мистерията на Източните Родопи. Свободно време. Отпътуване за София.

Цената включва :
  • транспорт с комфортен автобус
  • 2 нощувки със закуски в хотел в района на гр.Кърджали
  • екскурзовод по целия маршрут

Цената не включва:
  • входни такси на посещаваните обекти
  • разходи от личен характер

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ПРИ 40 ТУРИСТИ!Цени
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
06.05.2022 г. 139 лв. 199 лв.