Екскурзии в Европа

По земите на Бавария и Австро - Унгария / 10 дни - без нощен преход /
Продължителност
10 дни / 9 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
София - Будапеща - Виена - Залцбург - Мюнхен

База на изхранване
BB

Програма
Дата:......................2020 г.

ПРОГРАМА:
1 Ден – Отпътуване от София в 6:00 ч. по маршрут: София – Калотина – Ниш – Белград - Будапеща. Привечер пристигане в унгарската столица. Настаняване в хотел. Разходка с панорамен кораб по река Дунав под звуците на „Синия Дунав” – на чаша бяло вино и парче торта, с богата информационна беседа. Завръщане в хотела. Нощувка.

2 Ден – Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща по желание с местен екскурзовод, с автобус и пешеходна: Парламентът – една от най-големите парламентарни сгради в света, смесица от различни архитектурни стилове; крепостният хълм “Будавар” с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща: катедралата “Св. Матияш”, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата – издигната от Хабсбургите, за да защитава “перлата на Дунава” от нападения; Площадът на героите – огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. Екскурзия по желание до Големия завой на Дунав с местен екскурзовод. Посещение на Сентендре – градът на художниците. Това градче привлича от десетилетия художници и занаятчии, а те от своя страна са причина за истинско нашествие на туристите. Наричат го столица на музеите, защото има 20 музея, като най-атрактивен е Музея на марципана. Продължаване за Вишеград – най-малкият град в Унгария, а някога и древна столица, чиито руйни са запазени и до днес. Посещение и на Естергом – някога първа столица на Унгария, днес градчето разположено на Големия завой на Дунав е резиденция на архиепископа на Естергом, който оглавява унгарската католическа църква. Символ на града е катедралата, която е най-голямата в Унгария. Завръщане в хотела. Нощувка.

3 Ден – Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия по желание до езерото Балатон и разглеждане на най-голямата фабрика за порцелан, двореца и други забележителности. Завръщане в Будапеща. По желание - вечеря с музика и танци във винарна „Bor Katakomba”. Нощувка.

4 Ден – Закуска. Отпътуване за Виена – столицата на Австрия. Панорамна обиколка с местен екскурзовод на български език, с автобус и пещеходна: площад Мария Терезия, Парламента, Кметството, Къщите на Хундертвасер, Дворецът Белведере, Катедралата Свети Стефан, Колоната на чумата, Пратера и много други. Посещение на лятната резиденция на Хабсбургите - Дворецът Шьонбрун с местен екскурзовод. Това е една от най-големите атракции на Австрия, която от 1860 г. е сред главните туристически атракции на Виена, която заедно с красивите градини е включена в списъка на ЮНЕСКО. Нощувка.

5 Ден – Закуска. Екскурзия до Виенската гора. Кратка почивка в Баден – град, основан от римляните и известен със своите термални извори. Пътят минава през романтичната долина Хеленентал. Посещение на пещерата ЗЕЕГРОТЕ – разходка с лодка по най-голямото подземно езеро в Европа. Едно невероятно преживяване в изумителния природен феномен. Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

6 Ден – Закуска. Свободно време или екскурзия по желание до Златното абатство в Мелк, разположено на брега на река Дунав, една от най-атрактивните забележителности в Австрия. Това е един от най-старите, богати и красиви манастири в Европа. Продължаване за Долината Вахау – любимо място на туристи от цял свят. Пейзажът по 30-40 км ивица земя по двата бряга на река Дунав е включен в списъка на ЮНЕСКО. Завръщане в хотела. Нощувка.

7 Ден – Закуска. Отпътуване за Залцбург. Панорамна обиколка на града и разглеждане на забележителностите с местен екскурзовод. Настаняване в хотел. Нощувка.

8 Ден – Закуска. Екскурзия до град Мюнхен. Разглеждане на забележителностите на града с местен екскурзовод. Завръщане в хотела. Нощувка.

9 Ден – Закуска. Екскурзия до Замъка Херенхимзее – баварското копие на Версай и езерото Химзее. Продължаване за Загреб или Белград. Нощувка.

10 Ден – Закуска. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в столицата.
За желаещи не от София ще се извърши трансфер срещу допълнително заплащане.

Цената включва:
  • транспорт с комфортен автобус,
  • 9 нощувки със закуски в хотели 2/3*
  • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
  • застраховка

Цената не включва:
  • Допълнителните екскурзии, които са по желание, местни екскурзоводи, входни такси, корабчета, градски такси - около 150 евро

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ 40 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ!