Екскурзии в Европа

Крайова / Румъния / + посещение на подземен град + круиз по Дунава
Продължителност
3 дни / 2 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
София - Видин - Крайова

Дати на отпътуване


База на изхранване
BB

Цена от: 179 лв.
Програма
Дати: 04 - 06.05.2019 г.; 06 - 08.09.2019 г.

Програма:

1 ден – Отпътуване от София стадион ,,Васил Левски" в 7:00 ч. по маршрут София – Враца – Видин – Дунав мост 2 - Калафат - Крайова. Пристигане в град Крайова, известен още от ранното средновековие, археолозите смятат, че там е съществувал голям град. Запознаване с добре запазените забележителностите на града: Катедралата Свети Димитър, Църквата на мадона Диду, Художественият музей , къщата Банией, разкошната Ботаническа градина, създадена в средата на 12 век, и др. Настаняване в хотел 3*/4* в Крайова. Свободно време. Нощувка.

2 ден – Закуска. Отпътуване за манастира Хорезу, сочен за най-големия манастирски комплекс във Влахия, който е включен и в културното наследство на Юнеско. Продължаване към най-необикновените камъни на планетата – т.нар. трованти, които са способни да се ,,размножават". Този феномен се намира в областта Вълча и е основа за изработка на невероятно интересни сувенири от местните майстори. През 2006 г. е открит и Музей на тровантите, както и ,,Експозицията" под открито на доста голяма площ и интересни видове с местен произход.
Продължаване за Солна мина Ocnele Mari. Посещение на бивша солна мина, а по настоящем музей, разположен върху площ от 10 декера. До нея се стига с микробус по подземен тунел, който слиза 29 метра под земята. Завръщане в Крайова. Нощувка.

3 ден – Закуска. Отпътуване за Оршова. Разходка с кораб по река Дунав – по маршрут Табула Траяна, Статуята на Дечебал, Манастира Мараконя, Казаните – малките и големите и невероятната красота на най-живопистния пролом по Дунав. Отпътуване за Турно Северин и запознаване със забележителностите на града. Продължаване за България. Вечерта пристигане в столицата.

Цената включва:
  • транспорт с комфортен автобус
  • 2 нощувки със закуски в хотел 3/4* в района на Крайова
  • медицинска застраховка
  • екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
  • екскурзия до манастира Хорезу, солната мина Окнеле Мари - 25 euro.
  • екскурзия с корабче - 20 euro.
  • панорамна обиколка на гр.Крайова - 5 euro.

ЕКАКСУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ 45 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ!

Цени
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
04.05.2019 г. 179 лв. 239 лв.
06.09.2019 г. 179 лв. 239 лв.