ЕКСКУРЗИИ В ЧУЖБИНА

Сръбска приказка и круиз по река Дунав ( Ниш - Нови Сад - Белград - Майданпек - Кладово )
Продължителност
6 дни / 5 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
София – Калотина – Ниш

Дати на отпътуване
01.08.2020 г.

Цена от: 415 лв.
Програма
Дата: 01 - 06.08.2020г.

ПРОГРАМА:

1 Ден – Отпътуване от гр. София в 7.00 ч по маршрут: София – Калотина – Ниш. Туристическа обиколка на забележителностите на град Ниш: Нишката крепост- една от най-добре запазените и най-красивите средновековни крепости на Центарлните Балкани, паметникът Чегар, издигнат на мястото на прочутата битка на Първото сръбско въстание 1809 г., Кулата с черепите – единствен по рода си паметник в света, построен с черепите на 952 войника, издигнат след битката на Чегар и др. Продължаване за Белград – столицата на Република Сърбия. Настаняване. Нощувка.

2 Ден – Закуска. Отпътуване за Нови Сад – столицата на област Войводина и втори по големина град в Сърбия – по желание. Пешеходна обиколка, включваща в себе си посещение на площада на Свободата, Римокатолическата катедрала, Сградата на общината и др. Свободно време и продължаване за Сремски Карловци – духовният център на Сърбия, където може да се види Духовното училище, Патриаршията, Палатата на Мира, Църквата ,,Св. Никола,, и др. Освен с духовност и култура градчето е известно и с виното което приготвя. Посещение на винарска изба и дегустация.Завръщане в Белград. Нощувка.

3 Ден – Закуска. Разглеждане на забележителностите на Белград: Крепостта Калемегдан, издигната през I век от римляните и достроявана от византийци, османци и австрийци, Теразийската чаршия, Сградата на Парламента – красива и величествена, Храма „Св.Сава” – най-големият на Балканите. Свободно време. Отпътуване за красивото градче Майданпек. По пътя посещение на Голубачката крепост – една от най-добре запазените в Европа и част от Първото българско царство. Продължаване към Лепенски вир – един от най-важните археологически обекти на територията на Европа – единствен по рода си на европейския континент, а днес превърнат в модерен музей. Настаняване. Свободно време.Вечеря. Нощувка.

4 Ден – Закуска. Посещение на известната Райкова пещера събрала и съхранила много красота на подземния свят. Отпътуване в посока град Кладово, посещение на ВЕЦ ”Железни врата”1 – една от най-големите хидроцентрали в света – по желание. Настаняване в хотел Джердап красиво разположен на Дунавския бряг в градчето Кладово. Нощувка.

5 Ден – Закуска. Екскурзия с кораб по най-красивия участък от река Дунав – Железни врата. Запознаване с интересни забележителности, разположени на сръбския и румънски бряг / Траяновата табла, манастира Мраконя, скулптурата на Децебал и др. / Обяд на кораба и напитки без лимит, с жива музика и много танци. Завръщане в хотела.Свободно време.Нощувка.

6 Ден – Закуска. Отпътуване за град Неготин и посещаване на неговата най-голяма забележителност – манастира Буково от 13 век, запазил изключително ценни стенописи. Продължаване за България. Вечерта пристигане в София.

Цената включва:
  • транспорт с комфортен автобус
  • 5 нощувки със закуски в хотели 2*/3*
  • 1 вечеря в Майданпек
  • круиз по река Дунав с включен обяд , напитки и музика
  • медицинска застраховка
  • екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
  • екскурзията до Нови сад, входните такси за посещаваните обекти и местни екскурзоводи

ЕКСУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ 45 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ!Цени
Дата Възрастен в двойна стая
01.08.2020 г. 415 лв.