Екскурзии в България

Екскурзия до Сливенския балкан - Сливен - Котел - Жеравна
Продължителност
3 дни / 2 нощувки

Транспорт
Автобус

Маршрут
София - Стара Загора – Сливен

Дати на отпътуване
01.11.2019 г.

База на изхранване
BB

Цена от: 149 лв.
Програма
Дати: 01-03.11.2019 г.
СЛИВЕН – КОТЕЛ – ЖЕРАВНА

ПРОГРАМА:
1 Ден – отпътуване от София в 7.00 ч. по маршрут: София - Стара Загора – Сливен. Разглеждане на град Сливен – “градът на 100-те войводи”. Посещение на къща-музей “Хаджи Димитър” – комплекс от родния дом с домашната обстановка, хана и други сгради, Паметникът на революционера в центъра на града. Посещение на Музея на текстилната индустрия, поместен в сградата на първото текстилно училище у нас паметник на културата. Музеят от 1988 г. е член на Европейската текстилна индустрия със седалище Хановер. Старият бряст, сградата на общината, часовниковата кула и др. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

2 Ден – Закуска. Отпътуване за Котел. Посещение на Природонаучния музей, основан 1952 г, който представя многооразието на фауната и флората в Средна и Източна Стара планина. Посещение на Етнографската експозиция уредена в Кьорпеевата къща – ценен архитектурен паметник. Тя разкрива неповторимата прелест на котленския възрожденски дом и голямото майсторство на неговите създатели. Тук посетителят попада в романтичната атмосфера на стария котленски дом с цялата му красота, практичност и уют. Свободно време. Завръщане в Сливен. Нощувка.

3 Ден – Закуска. Отпътуване за село Жеравна – световноизвестен архитектурен резерват. В селото са запазени над 200 дървени къщи /всяка паметник на културата/, строени по време на Възраждането. Някои от тях са на повече от 300 години. Посещение на родния дом - музей на Йордан Йовков, където се усеща автентичната атмосфера на миналото. Разглеждане на църквата Св. Николай и къща музей на Руси Чорбаджи – една от най-старите в село Жеравна. Продължаване за София. Късен следобед пристигане в столицата.

Цената включва:
  • транспорт с комфортен автобус
  • 2 нощувки със закуски в хотел 3/4 * в гр. Сливен
  • екскурзовод по целия маршрут
Цената не включва:
  • входни такси за посещаваните обект
  • разходи от личен характер

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ 40 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ!

Цени
Дата Единична стая Възрастен в двойна стая
01.11.2019 г. 179 лв. 149 лв.